Tilted Forum Project Discussion Community  

Go Back   Tilted Forum Project Discussion Community > Interests > Tilted Technology


 
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-23-2003, 04:28 PM   #1 (permalink)
ClerkMan!
 
BBtB's Avatar
 
Location: Tulsa, Ok.
new computer help

I have a new computer that I am putting together. I have everything hooked up and when I turn it on everything comes on but I get no video. I put my old video card in and still get nothing. Any ideas?
BBtB is offline  
Old 04-23-2003, 04:51 PM   #2 (permalink)
Buffering.........
 
merkerguitars's Avatar
 
Location: Wisconsin...
Umm tell me your specs...also does any of your fans turn on? are you getting any type of beep codes?
__________________
Donate now! Ask me How!

Please use the search function it is your friend.

Look at my mustang please feel free to comment!

http://www.tfproject.org/tfp/showthread.php?t=26985
merkerguitars is offline  
Old 04-23-2003, 05:11 PM   #3 (permalink)
Crazy
 
Location: Fayetteville, AR
If the mobo has built in video, it may be trying to use it by default.
thecow is offline  
Old 04-23-2003, 05:53 PM   #4 (permalink)
Insane
 
Location: Pittsburgh, PA
Try what was said above and if that doesn't work reseat the video card... the slots can be real finnicky sometimes
Spungfoo is offline  
Old 04-23-2003, 06:23 PM   #5 (permalink)
Crazy
 
Location: Fayetteville, AR
Ohh yeah, what Spungfoo said reminded of a common problem. Sometimes a vid card won't work right if there is a card in the pci slot directly below it, or 2 slots down. Might try switching around your other pci cards.
thecow is offline  
Old 04-23-2003, 06:24 PM   #6 (permalink)
The GrandDaddy of them all!
 
The_Dude's Avatar
 
Location: Austin, TX
any beeps?
__________________
"Luck is what happens when preparation meets opportunity." - Darrel K Royal
The_Dude is offline  
Old 04-23-2003, 07:01 PM   #7 (permalink)
ClerkMan!
 
BBtB's Avatar
 
Location: Tulsa, Ok.
Yes the computer does turn on. All the fans and everything work. I have also at this point basically disconnected everything except cpu,ram and video card. I have tried switching the ram as well as the video card.There is no onboard video. A friend told me that some motherboards will defualt to pci instead of AGP so I am going to try placing a pci video card in it tomorow and hopefully will see something then.
__________________
Meridae'n once played "death" at a game of chess that lasted for over two years. He finally beat death in a best 34 out of 67 match. At that time he could ask for any one thing and he could wish for the hope of all mankind... he looked death right in the eye and said ...

"I would like about three fiddy"
BBtB is offline  
Old 04-23-2003, 08:23 PM   #8 (permalink)
lost and found
 
Johnny Rotten's Avatar
 
Location: Berkeley
Monitor plugged in? Monitor connected to vidcard? Videocard doesn't require an internal power connection like a Radeon 9700?

Are you getting any beeps at all?
__________________
"The idea that money doesn't buy you happiness is a lie put about by the rich, to stop the poor from killing them." -- Michael Caine
Johnny Rotten is offline  
Old 04-23-2003, 08:27 PM   #9 (permalink)
Crazy
 
Location: Fayetteville, AR
Monitor working with other pcs?
thecow is offline  
Old 04-23-2003, 11:09 PM   #10 (permalink)
Insane
 
not all video cards work off the same voltage - hopefully you have not fried anything in there by putting a card that doesn't match your AGP slot's voltage (?)
longjohns is offline  
Old 04-24-2003, 12:07 AM   #11 (permalink)
Upright
 
longjohns said what i would think the problem is.

If the mo-board has power connections near the AGP, plug in.. if not... your card may be drawing too much power..hence... no dice when you power on.

It's either that...or it's not seated right. if neither of those work... well eh... could be a bad mo-board... has it EVER worked?
japzster is offline  
Old 04-24-2003, 04:07 AM   #12 (permalink)
Addict
 
Location: Dodging the ice pick
If you get no beeps and the screen does not not activate (i.e. it may turn on but it is as if it is in sleep mode) it may be a bad processor. I just found this out the hard way after trying different motherboards and power supplies. It came down to RAM or CPU and I switched the processor and it worked again using the old vidoe card, the old mobo, and the old ram.

Before you go out and buy anything, borrow equipment from friends to test everything out so you don't waste money.
__________________
COYW
darkure is offline  
Old 04-24-2003, 11:30 PM   #13 (permalink)
ClerkMan!
 
BBtB's Avatar
 
Location: Tulsa, Ok.
I have actully found the problem. I want to thank everyone who offered advice. It actully turned out to be a bad motherboard (or atleast a motherboard that did not like the stick of ram)
__________________
Meridae'n once played "death" at a game of chess that lasted for over two years. He finally beat death in a best 34 out of 67 match. At that time he could ask for any one thing and he could wish for the hope of all mankind... he looked death right in the eye and said ...

"I would like about three fiddy"
BBtB is offline  
 

Tags
computer

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 07:31 PM.

Tilted Forum Project

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
© 2002-2012 Tilted Forum Project

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360